OLD SCHOOL RUNESCAPE: WAAROM JE JUIST NU MOET GAAN SPELEN cheap rs gold

  • Date: 2018-09-10
  • Views: 957

 snel mogelijk naar huis te gaan en in te loggen op je favoriete MMORPG: RuneScape. Het spel was immens populair en groeide zelfs uit tot de populairste free MMORPG's ter wereld. RuneScape was gratis te spelen, maar je kon ook member worden waarmee je veel meer  rs07 gold   mogelijkheden kreeg. Je weet vast nog wel hoe je urenlang hebt staan vissen, hoe je duizenden bomen had omgehakt of hoe je je klaarstoomde voor de legendarische Dragon Slayer quest.

RuneScape timmerde flink aan de weg. Het spel werd wekelijks voorzien van updates met nieuwe content. Veel van die updates werden met open armen ontvangen. Neem bijvoorbeeld de Grand Exchange, dit was een soort marktplaats ten noorden van Varrock. Hier kon je je spullen verhandelen in een online database, waardoor je niet uren lang “selling rune scimmy” hoefde te typen. Het spel had een bruisende community. Toch was RuneScape niet altijd het succesverhaal dat het nu is. Er was vaak controverse binnen de community. Altijd was er wel een groep spelers die zich niet in de nieuwe updates kon vinden.


Helaas werd hier slecht naar geluisterd. Meestal was het slechts een kleine groep spelers die zich negatief uitspraken over een bepaalde update, maar in een aantal gevallen was die groep allesbehalve klein. Op 10 december 2007 besloot Jagex free trade (vrije handel) uit het spel te halen. Spelers konden vanaf dat moment geen geld of items vrij ruilen en zaten vast aan een handelslimiet. Verder werd de wildernis, een plek waar spelers elkaar konden bevechten, uit het spel verwijderd. Dit om te voorkomen dat spelers zo de handelslimiet zouden omzeilen en spullen voor elkaar konden achterlaten. Zo’n beetje alles waar het spel om draaide, namelijk handel en PvP, was in een klap weg. De community was op z’n zachtst gezegd ‘not amused’. Er brak een grote opstand uit en velen dreigden te stoppen met RuneScape als de update niet zou worden teruggedraaid.

REFERENDUM


Het was een dieptepunt is de geschiedenis van RuneScape, tot er in januari 2011 een bericht verscheen op de voorpagina. Er zou een referendum aankomen om de vrije handel en wildernis terug te brengen. De resultaten waren verbluffend en maar liefst 91% stemde vóór de terugkeer van free trade. Na dit referendum kondigde Jagex aan dat free trade terug zou keren op 1 februari 2011.

De wildernis, waar spelers met elkaar kunnen vechten.


Hoewel RuneScape hiermee een belangrijke stap in de goede richting had gezet, waren ze in die drie jaar een hoop trouwe spelers kwijtgeraakt. Jagex bleef vernieuwen met updates zoals RuneScape HD, de Summoning skill en de Dungeoneering skill. RuneScape begon voor een groot aantal spelers steeds minder op RuneScape te lijken. Als klap op de vuurpijl werd er in november 2012 een update uitgevoerd, genaamd ‘The Evolution of Combat’. Het combat-systeem ging in deze update op de schop en volgens de RuneScape community was dit samen met de verwijdering van Free trade de slechtste update ooit.

OLD SCHOOL


Na alle kritiek en de kelderende cijfers, besloot Jagex een versie van RuneScape uit te brengen  runescape 3 gold   zoals deze in 2007 ook bestond. Dit was een gouden zet. De versie zou Old School RuneScape gaan heten (afgekort OSRS). Binnen no-time kwamen oud-spelers, die hun interesse in de game waren verloren, weer terug. Het gaf ze een nostalgisch gevoel om weer terug te keren naar het spel dat zij in hun jeugd zoveel hadden gespeeld.

Jagex zag het succes en besloot er een volwaardig team op te zetten dat de game van nieuwe content zou voorzien. Geleerd van hun fouten werd er nu wél naar de community geluisterd. Er werden, verspreid over de map, zogeheten stemhokjes geplaatst, waar spelers tijdens het spelen kunnen stemmen op aankomende updates. Voordat een update doorgevoerd wordt, moet 75% van de stemmen vóór zijn. OSRS is inmiddels al vijf jaar oud en is zelfs nog populairder dan de normale versie van RuneScape. Jagex vond het nu tijd voor weer een nieuwe stap.

 

Zo ziet het stemmen voor nieuwe updates er in-game uit.RUNESCAPE MOBILE


Jagex heeft aangekondigd dat op 30 oktober 2018 de mobiele versie van OSRS wordt uitgebracht voor IOS en Android. Na het succes van de beta tests is de langverwachte mobiele versie eindelijk klaar om gespeeld te worden. Het is straks niet meer nodig om na school zo snel mogelijk naar huis te fietsen. Urenlang vissen, duizenden bomen omhakken of de legendarische Dragon Slayer quest kun je straks allemaal doen, waar je ook bent. Na ruim 10 jaar RuneScape wordt er nu goed geluisterd naar de community en er is wekelijks nieuwe content waar de spelers op hebben gestemd.

Jagex heeft in het verleden de nodige fouten gemaakt, maar laat hiermee zien dat ze genoeg ervaring hebben opgedaan om deze te kunnen terugdraaien. Op 30 oktober kunnen alle spelers - betaald of onbetaald - op hun mobiele telefoon Old School RuneScape spelen.


0.0500s